Προολυμπιακή: Χάλκινο μετάλλιο ο Χαμαλίδης στο Presidents Cup Europe 2023

Με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές του, έφυγε από την Κωνσταντινούπολη και το Presidents Cup Europe ο Κωνσταντίνος Χαμαλίδης.

Το μέλος της προολυμπιακής ομάδας, μετά από τέσσερις πολύ δυνατούς αγώνες στην κατηγορία των -68 κλών, κατάφερε να βρεθεί στο τρίτο σκαλοπάτι του πόντιουμ των νικητών, συγκεντρώνοντας σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Την ίδια στιγμή, ο Αποστόλης Τεληκωστόγλου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά των -80 κιλών, όπως και ο Διονύσης Ραψομανίκης στα -58 κιλά.

Ο Χαμαλίδης, στον δεύτερο γύρο νίκησε 2-0 τον Τούρκο Κεσγκίν, ενώ προκρίθηκε στα προημιτελικά μετά τη νίκη με 2-0 επ΄του Αζέρου Μαμαντλί. Στον αγώνα για την είσοδό του στα μετάλλια, επικράτησε 2-0 του Ιρανού Καλχόρ, έμεινε όμως στην τρίτη θέση μετά την ήττα από τον Βρετανό Σίντεν, δεύτερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, πρωταθλητή Ευρώπης το 2022 στο Μάντσεστερ και δεύτερο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γκουανταλαχάρα.

Ο Τεληκωστόγλου, στον δεύτερο γύρο των -80 κιλών, νίκησε 2-1 τον Τούρκο Σάρι, στα προημιτελικά ωστόσο ηττήθηκε με 2-0 από τον Τούρκο Καρτάλ. Ο Ραψομανίκης στον πρώτο γύρο νίκησε 2-0 τον Μαροκινό Ελ Φαχτσούχ και στον δεύτερο τον Πολωνό Νόβακ, όμως στα προημιτελικά έχασε με 2-0 από τον Τούρκο Νταγιόγλου.