Παρουσία Φυσεντζίδη και Θωμαΐδη, η εκδήλωση για την παρουσίαση του «e-Kouros» από τον αναπληρωτή υπουργό αθλητισμού

Η δυναμική του ελληνικού Ολυμπιακού ταεκβοντό και της ουσιαστικής προσπάθειας που καταβάλλεται όλα αυτά τα χρόνια από τις τελευταίες διοικήσεις της ΕΛΟΤ για ανάπτυξη του αθλήματος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αποτυπώθηκαν στην παρουσίαση της πρωτοποριακής ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-Kouros που πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον αναπληρωτή υπουργό αθλητισμού, Ιωάννη Βρούτση.

Στην εκδήλωση, όπου αποτυπώθηκαν πλήθος δεδομένων και μετρήσιμων μεγεθών, για κάθε πτυχή του ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού, με το ελληνικό Ολυμπιακό ταεκβοντό να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο, η ΕΛΟΤ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό της Μιχάλη Φυσεντζίδη, τον γενικό γραμματέα, Νίκο Θωμαΐδη, τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ταεκβοντό, Αλέκο Γκότση, τον προπονητή της Ολυμπιακής ομάδας, Θοδωρή Ζηνέλη και την εκπρόσωπο των αθλητών στο ΔΣ της ομοσπονδίας, Νάσια Μητσοπούλου. Επίσης το «παρών» έδωσαν τα προεδρεία των αθλητικών ομοσπονδιών και Ολυμπιονίκες όλων των αθλημάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, το «e-Kouros» θα αποτελέσει, βάσει των συγκρίσιμων μοντέλων, χρήσιμο εργαλείο στρατηγικού σχεδιασμού και χάραξης πολιτικών για την αθλητική ηγεσία (ενδυνάμωση περιοχών που υπολείπονται σε μεγέθη αθλητικής δραστηριότητας, ανάπτυξη υποδομών κλπ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συνέλεξαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείο αθλητισμού και της ΓΓΑ, η ΕΛΟΤ είναι η τέταρτη -μετά το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το βόλεϊ- ομοσπονδία σε αριθμό σωματείων (συνολικά 355, δηλαδή το 4.4%) και η τρίτη σε αθλητικά σωματεία σε μια μόνο ομοσπονδία (συνολικά 282, 5.1%). Επίσης είναι το 6ο πιο ελκυστικό άθλημα για τις γυναίκες (2.921 αθλήτριες) μετά το βόλεϊ, το μπάσκετ, τον υγρό στίβο, την γυμναστική, τον στίβο και το ποδόσφαιρο, ενώ κατέχει την ένατη θέση στη λίστα με το αθλητικό δυναμικό ανά ομοσπονδία (6.389) μετά το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, τον υγρό στίβο, το βόλεϊ, την σκοποβολή, τον στίβο, την γυμναστική και την ιστιοπλοΐα. Επίσης είναι το ένατο κατά σειρά άθλημα σε αριθμό αδειοδοτημένων προπονητών σε όλη την Ελλάδα (552) μετά το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, τον υγρό στίβο, το βόλεϊ, τον στίβο, την γυμναστική, το θαλάσσιο σκι και το τένις.

«Μέσα από ένα πλέγμα χρηστικών ψηφιακών εργαλείων, ο πολίτης θα έχει πρόσβαση στο σύνολο των στοιχείων του Αθλητισμού (ομοσπονδίες, σωματεία, αθλητές, προπονητές), ενώ θα μειωθεί η γραφειοκρατία, με την απλοποίηση των διαδικασιών πιστοποίησης και αδειοδότησης αθλητικών φορέων και εγκαταστάσεων. Οι στόχοι που εξυπηρετούνται είναι η διαφάνεια και η χρηστή διοίκηση στη λειτουργία ολόκληρου του αθλητικού οικοσυστήματος. Η καινοτομία της παρουσίασης της 1ης Έκθεσης του e-Kouros, είναι η αποτύπωση ενός εντυπωσιακού διαδραστικού χάρτη, όπου θα μπορείτε περιηγούμενοι να εντοπίζετε κάθε στατιστικό στοιχείο για τα αθλήματα που σας ενδιαφέρουν. Ταυτόχρονα, γονείς, αθλητές και πολίτες, μέσω του διαδραστικού χάρτη μπορούν να αναζητούν εύκολα τα πιστοποιημένα αθλητικά σωματεία που βρίσκονται στον Δήμο τους, για τα αθλήματα που ενδιαφέρονται, μαζί με τους αδειοδοτημένους προπονητές τους!», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού.