Προολυμπιακή: Χρυσό μετάλλιο για την Θένια Σαρβανάκη στο 8th Presidents Cup Europe

Από χρυσό μετάλλιο στο 8th Presidents Cup Europe που φιλοξενείται στην Κωνσταντινούπολη, συνοδεύτηκε η παρθενική εμφάνιση της Θένιας Σαρβανάκη (-62κ.) ως μέλος της προΟλυμπιακής ομάδας που σύστησε η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό.

Την ίδια στιγμή, η Φαίδρα Καλτέκη (-57κ.) και η Νάσια Μητσοπούλου (-67κ.), επίσης μέλη της προΟλυμπιακής ομάδας, έφτασαν έως το κατώφλι του μεταλλίου, αρκέστηκαν ωστόσο στην κατάκτηση σημαντικών βαθμών στην προσπάθεια που κάνουν για απευθείας πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Η Σαρβανάκη, δεύτερη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών του 2022 στο Μεξικό, έφτασε στα ημιτελικά με τρεις νίκες και συγκεκριμένα 2-0 επί της Ιμάμογλου (Τουρκία), 1-0 επί της Σβέτνερ (Αυστρία, αποχώρησε λόγω τραυματισμού) και 2-0 επί της Βρετανίδας Πάουελ, η οποία στο Μεξικό ήταν 3η στα -62κ., ,ενώ στο βιογραφικό της έχει και ακόμη ένα χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο και συγκεκριμένα το 2019 στο Μάντσεστερ (στα -53κ.).

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια, στα ημιτελικά νίκησε 2-0 την Γερμανίδα Φρέμινγκ, ενώ στον τελικό έκαμψε και την αντίσταση της Ισπανίδας πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2022 στο Μάντσεστερ, Μαγκνταλένο Αμπίζου (2-0).

Αποκλεισμός στα προημιτελικά για Καλτέκη και Μητσοπούλου
Καλτέκη (-57κ.) και Μητσοπούλου (-67κ.) έφτασαν με μία νίκη σε δύο αγώνες έως τα προημιτελικά. Εκεί η Μητσοπούλου αποκλείστηκε (2-1) από την Βελγίδα Παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2022 στα -62κ. (σ.σ. είχε νικήσει την Σαρβανάκη στον τελικό του Μεξικού), Σάρα Τσάαρι, ενώ η Καλτέκη έχασε (2-1) από την Ουγγαρέζα πρωταθλήτρια Ευρώπης στα U21 (σ.σ. στα -62κ.), Λουάνα Μάρτον. Στον πρώτο αγώνα, η Καλτέκη νίκησε την Κέιχιλ (2-1) από την Ιρλανδία, ενώ η Μητσοπούλου την Φερνάντες Ίσα από την Ισπανία (2-1).