Τελευταία νέα
Επισκέπτες Online
Έχουμε 6 επισκέπτες συνδεδεμένους
Στατιστικά Επισκέψεων
Επισκέψεις σήμερα: 34
Επισκέψεις χτες: 200
Επισκέψεις μηνός: 234
Επισκέψεις έτους: 2856
Συνολικές επισκέψεις: 32882
Από ημερομηνία: 18-03-2011

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

H Αθήνα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των Νέων της Ευρώπης τον Ιούνιο, μετά από την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ETU) στο Καζάν της Ρωσίας να αναθέσει στην πρωτεύουσα της Ελλάδας το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων. Η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό με τον Πρόεδρό της κ. Νίκο Θωμαΐδη και η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων κ. Παναγιώτα Ψαράκη παρουσίασαν την ελληνική υποψηφιότητα και μετά από ψηφοφορία τα μέλη του διευρυμένου Διοικητικού Συμβουλίου της ETU επέλεξαν την Αθήνα.

Ενδιαφέρον για την ίδια διοργάνωση είχαν η πρωτεύουσα της Ρουμανiας Βουκουρέστι και η Καμπάλα του Αζερμπαϊτζάν. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας κ. Αθάνασιος Πραγαλός, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας κ. Μιχάλης Φυσεντζίδης καθώς και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών χωρών μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στήριξαν την Ελληνική υποψηφιότητα και χειροκρότησαν την ελληνική αντιπροσωπεία.

Η συγκεκριμένη ψηφοφορία έγινε κατά την διάρκεια του προολυμπιακού τουρνούα που φιλοξενεί το Καζάν, πρωτεύουσα της Ταταρίας στη Ρωσία. Από τους αγώνες αυτούς οι τρείς πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα αρχίσουν τέλος Ιουλίου στο Λονδίνο. Η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ.ΔΑ κ. Παναγιώτα Ψαράκη συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό κκ. Νίκο Θωμαΐδη και Μιχάλη Φυσεντζίδη επισκέφθηκε και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους Έλληνες αθλητές που διεκδικούν την πρόκριση τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι οποίοι είναι η 2η Ολυμπιονίκης της Αθήνας στην κατηγορία των 67 κιλών Έλλη Μυστακίδου η 3η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2002 στην Γερμανία Κική Κούβαρη και ο νεαρός ταλαντούχος της κατηγορίας των 80 κιλών Νίκος Τζέλος. Ήδη πρόκριση έχει εξασφαλίσει από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ο δύο φορές δεύτερος ολυμπιονίκης στα βαριά κιλά Αλέξανδρος Νικολαϊδης. Η Ελληνική αποστολή επιστρέφει στην Ελλάδα την Δευτέρα.

Για την ανάληψη της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων (16-21 ετών) η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ.ΔΑ κ. Παναγιώτα Ψαράκη δήλωσε τα εξής: "Θεωρώ απαραίτητο να διεκδικούμε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις καθώς η χώρα μας έχει ανάγκη από την οικονομική ενίσχυση που θα προκύψει με την έλευση περισσοτέρων των 1000 αθλητών προπονητών και παραγόντων που θα πάρουν μέρος στους αγώνες. Ένας τέτοιος αριθμός επισκεπτών που θα παραμείνει στην χώρα μας επί μία εβδομάδα μας ενισχύει οικονομικά και κυρίως τους επιχειρηματίες της πόλης. Ταυτόχρονα εμπνέει τους νέους να έχουν υψηλά ιδανικά."

 

 
Αποτελέσματα Αγώνων
Κανονισμοί Αγώνων
Αγωνιστικό
Τεχνικό
Σύνδεσμοι

Γενική Γραμματεία Aθλητισμού

Διαύγεια / ΕΛ.Ο.Τ

Ε.ΤΑ.Β.Ε

Ε.ΤΑ.Ν.Ε

Διεθνής Ολυμππιακή Επιτροπή

Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Εθνικό Συμβούλιο Kαταπολέμησης του Ντόπινγκ

World Anti-Doping Agency

logowtf

Etulogo