ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σε ύψη ρεκόρ αναμένεται να φτάσει η συμμετοχή αθλητών/ητριών στις εγχώριες διοργανώσεις του 2018

Σε ύψη ρεκόρ αναμένεται να φθάσει η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών Ταεκβοντό στις εγχώριες αθλητικές διοργανώσεις του 2018. Με βάση τα στοιχεία, υπολογίζεται ότι ο αριθμός τους αναμένεται να ανέλθει στους 4.500, όλων των ηλικιών από ολόκληρη την Ελλάδα, σαφές δείγμα της ολοένα και μεγαλύτερης ανάπτυξης που γνωρίζει το άθλημα τα τελευταία χρόνια.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2017 το ελληνικό Ταεκβοντό κατέκτησε συνολικά 15 μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όλων των ηλικιών.

Κύρια φιλοσοφία της ελληνικής ομοσπονδίας αποτελεί η διοργάνωση μεγάλου αριθμού αγώνων σε ετήσια βάση που σε συνδυασμό με τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων σε όλες τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις να επιτρέπουν την καλύτερη προετοιμασία των αθλητών στη πορεία τους να εξασφαλίσουν μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (2020).

Σας παρουσιάζουμε το αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΛΟΤ επί ελληνικού εδάφους το 2018.

9-11 Μαρτίου: πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών και εφήβων – νεανίδων

21-22 Μαρτίου: πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα (Αθήνα)

4-6 Μαΐου: 3ο κύπελλο «ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ» ανδρών – γυναικών – εφήβων – νεανίδων – παίδων – κορασίδων εγχρώμων και μαύρων ζωνών (Αθήνα)

30 Ιουνίου – 1 Ιουλίου: κύπελλο «ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΣΣΗΣ» ανδρών – γυναικών –εφήβων – νεανίδων – παίδων – κορασίδων, πανελλήνιας συμμετοχής (Πολύγυρος)

21-22 Νοεμβρίου: πανελλήνιο τεχνικό πρωτάθλημα πούμσε

23-25 Νοεμβρίου: κύπελλο «ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΛΑΡΗΣ» ανδρών – γυναικών – εφήβων – νεανίδων, παίδων – κορασίδων, πανελλήνιας συμμετοχής, εγχρώμων ζωνών

11-12 Δεκεμβρίου: πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων ανδρών – νέων γυναικών έως 21 χρονών.

13 Δεκεμβρίου: διασυλλογικό πρωτάθλημα πανελλήνιας συμμετοχής παίδων – κορασίδων γεννηθέντων το 2007

14-16 Δεκεμβρίου: πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων – κορασίδων γεννηθέντων 2004, 2005, 2006

Επίσης, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα θα διεξαχθούν μέσα στο 2018 τρία κύπελλα Ταεκβοντό στην περιφέρεια, δηλαδή, το Παγκρήτιο κύπελλο στα Χανιά, το Κυκλαδικό στη Σύρο και το Δωδεκανησιακό κύπελλο στη Ρόδο.