Είκοσι μήνες συμπληρώθηκαν από τη σύσταση της προΟλυμπιακής ομάδας – Συνεχίζεται η προετοιμασία στη Σερβία για το προΟλυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης

Είκοσι μήνες συμπληρώνονται σήμερα, από τη σύσταση της προΟλυμπιακής ομάδας, η οποία τον προσεχή Μάιο, κορονοιού επιτρέποντος, θα διεκδικήσει στη Σόφια την πρόκρισή της για τους Αγώνες του Τόκιο. Η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, με την οικονομική συμβολή και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, από την πρώτη στιγμή έριξε όλο το βάρος της στην τετραμελή ομάδα, η οποία αυτές τις ημέρες και έως το πρώτο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου, συμμετέχει σε πανίσχυρο προπονητικό καμπ που φιλοξενείται στο Βελιγράδι με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών από Βραζιλία, Σερβία, Σλοβενία, Ισπανία και Πολωνία.

Οι τρεις αναβολές της Ολυμπιακής πρόκρισης για τους Ευρωπαίους αθλητές και αθλήτριες, σε συνδυασμό με την παράλληλη μετάθεση του Ολυμπιακού τουρνουά λόγω πανδημίας, μπορεί να έφερε αλλαγές στον προγραμματισμό της ομάδας, όμως η ΕΛΟΤ εξακολουθεί να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων ώστε η προετοιμασία μέχρι και την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική και πιο ουσιαστική.

Όσο και αν οι υγειονομικές συνθήκες στέκονται εμπόδιο στα όποια πλάνα, η διοίκηση της ΕΛΟΤ εργάζεται ώστε να βρεθεί ο επόμενος προπονητικός προορισμός της προΟλυμπιακής, δίνοντας συνέχεια σε μια διαδρομή που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2019 και θα ολοκληρωθεί τον προσεχή Μάιο. Ιαπωνία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία, Μ. Βρετανία, Σουηδία και Γαλλία αποτέλεσαν τους μισούς από τους συνολικά 12 παγκόσμιους σταθμούς στην προπονητική αυτή διαδρομή, όπου κατακτήθηκαν αγωνιστικές εμπειρίες και εικόνες (σ.σ. και αρκετά μετάλλια σε κάποια τουρνουά πριν μπει στη ζωή μας ο κορονοιός), σημαντικά εφόδια για τους δύο αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες που συγκροτούν αυτήν την ομάδα. Και έπεται συνέχεια.

Άλλωστε, για την οικογένεια του ελληνικού ταεκβοντό, όπως είχαν τονίσει και πριν από μερικές ημέρες τα διοικητικά στελέχη της ομοσπονδίας κατά την επίσκεψή τους στην προπόνηση επί ελληνικού εδάφους, «η προΟλυμπιακή ομάδα, σε καιρούς όπου ο σωματειακός αθλητισμός δεινοπαθεί, έχει πάρει στις πλάτες της ένα ολόκληρο άθλημα».

Την προολυμπιακή ομάδα συγκροτούν οι Αποστόλης Τεληκωστόγλου, Κωνσταντίνος Χαμαλίδης, Νάσια Μητσοπούλου και Φένια Τζέλη. Προπονητές της προολυμπιακής ομάδας είναι οι Θοδωρής Ζηνέλης και Χρήστος Αλμασίδης.

To προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης είναι προγραμματισμένο να γίνει στην Βουλγαρία το διήμερο 7-8 Μαίου 2021.