ΕΛΟΤ: Άνοιγμα των σωματείων με τα ίδια υγειονομικά κριτήρια που ανοίγουν δημοτικά και γυμνάσια

Ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό…

Η επανεκκίνηση όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στις 10 Μαΐου, θα πρέπει να σηματοδοτήσει και την επανεκκίνηση του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού. Με τα ίδια υγειονομικά κριτήρια που ανοίγουν δημοτικά και γυμνάσια, θα πρέπει να ανοίξουν και τα σωματεία, τα οποία εδώ και επτά μήνες παραμένουν ερμητικά κλειστά, δημιουργώντας ανεπανόρθωτες ζημιές σε αρκετά εξ αυτών.

Ο κίνδυνος για τον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό να επιστρέψει σε μια διαφορετική πραγματικότητα σε σχέση με το παρελθόν, είναι ορατός. Τα σωματεία, με μηδέν έσοδα το τελευταίο επτάμηνο, κινδυνεύουν να εξαϋλωθούν, γεγονός που θα έχει αντίκτυπο σε ολόκληρο το οικοδόμημα του ελληνικού αθλητισμού.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η υγειονομική κρίση δημιουργεί πρωτόγνωρες καταστάσεις, ζητάμε ωστόσο την υλοποίηση της δέσμευσης για άμεση επανεκκίνηση τουλάχιστον των ακαδημιών, αμέσως μόλις λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία. Θα αποτελέσει βάλσαμο για τη ψυχική υγεία των παιδιών και δευτερευόντως για τη στήριξη των σωματείων και των οικογενειών που ζουν πίσω από αυτά.

Τα παιδιά, μικρότερης και μεγαλύτερης ηλικίας, πρέπει να επανέλθουν σε μια αθλητική πραγματικότητα, απομακρύνοντάς τα από τις οθόνες των υπολογιστών και από την τηλεόραση. Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά αυτά να «Ζήσουν Αθλητικά». Τους το οφείλουμε. Άμεσα και χωρίς δεύτερες σκέψεις.