Επίσκεψη Θωμαίδη, Φυσεντζίδη στην προετοιμασία της Προολυμπιακής ομάδας

Τους αθλητές και τις αθλήτριες της προολυμπιακής ομάδας του ταεκβοντό, οι οποίοι σε λίγους μήνες από σήμερα, θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, επισκέφθηκαν στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Αγ. Βασιλείου (Αγ. Δημήτριος), όπου συνεχίζεται η προετοιμασία τους, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό, Νίκος Θωμαίδης και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΛΟΤ αλλά και αρχηγός της ελληνικής αποστολής για το Τόκιο, Μιχάλης Φυσεντζίδης.

Τη στιγμή που το ελληνικό ταεκβοντό (αλλά και στην πλειοψηφία του ο ελληνικός αθλητισμός) βρίσκεται στον… πάγο, τα τέσσερα αυτά παιδιά, υπό την καθοδήγηση των δύο προπονητών της προολυμπιακής ομάδας, δίνουν αγώνα απέναντι σε πανδημία, χρόνο αλλά και τις πρωτόγνωρες συνθήκες προπόνησης που καλούνται να κάνουν, αφού τα καμπ του εξωτερικού κλείνουν το ένα μετά το άλλο ελέω lockdown!

Απευθυνόμενα στα μέλη της προολυμπιακής ομάδας, τα διοικητικά στελέχη της ομοσπονδίας, μίλησαν για τη σπουδαιότητα του ρόλου που επιτελούν, ειδικά τη δεδομένη χρονική στιγμή, αφού εν μέσω πανδημίας «η προσπάθεια που καταβάλλετε είναι τεράστια. Καλείστε να ανταπεξέλθετε σε πρωτόγνωρες προπονητικές συνθήκες».

« Η οικογένεια του ελληνικού ταεκβοντό νοιώθει ευγνωμοσύνη για την προσπάθειά σας, η οποία είναι εθνική, αφού τη δεδομένη χρονική στιγμή που ο σωματειακός αθλητισμός δεινοπαθεί, έχετε πάρει στην πλάτη σας ένα ολόκληρο άθλημα. Η ΕΛΟΤ, όλο αυτό το διάστημα, αλλά και μέχρι το προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης, όποτε κι αν γίνει αυτό, θα είναι δίπλα σας, όπως έχει σταθεί από την πρώτη κιόλας στιγμή που συγκροτήθηκε αυτή η ομάδα. Ξέρουμε ότι είσαστε το ίδιοι παθιασμένοι με εμάς, όσον αφορά στην επίτευξη του στόχου κι αυτό σας τιμά, ενώ αφήνει σε εμάς μια ηθική ικανοποίηση ότι έχουμε κάνει σωστά τη δουλειά μας. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και να υλοποιηθούν όλα τα όνειρά σας», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Θωμαίδης.

«Βρίσκεστε μπροστά σε μια πολύ μεγάλη πρόκληση, η οποία μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, λόγω των συνθηκών από την πανδημία. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι παραμένετε στις αγωνιστικές επάλξεις, έτοιμοι να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία που σας παρουσιάζετε. Οι δυνατότητες που έχετε είναι απεριόριστες και το έχετε αποδείξει σε όλη αυτήν την διαδρομή», είπε από την πλευρά του ο κ. Φυσεντζίδης.

Τα μέλη της προολυμπιακής ομάδας, ευχαρίστησαν τη διοίκηση της ΕΛΟΤ για τη στήριξη που τους παρέχετε όλο αυτό το διάστημα, επισημαίνοντας ότι «είναι σημαντικό για έναν αθλητή, να ξέρει πως δεν είναι μόνος του σε μια τόσο δύσκολη και επίπονη διαδρομή, η οποία ευχή όλων μας είναι να έχει τερματισμό το Τόκιο, με όσο το δυνατόν περισσότερες προκρίσεις για το Ολυμπιακό τουρνουά».

Αναγνώρισαν ότι η «η ΕΛΟΤ έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να καλύψει τις ανάγκες που παρουσιάστηκαν και ότι τα πράγματα θα ήταν ακόμα καλύτερα εάν ο κορονοιός δεν σταματούσε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, εκεί όπου δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα σε ταξίδια και τουρνουά. Είμαστε υποχρεωμένοι να ανασυνταχθούμε και να δείξουμε τη δυναμική του ελληνικού ταεκβοντό. Ξέρουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Την προολυμπιακή ομάδα, η οποία τις προσεχείς ημέρες θα μεταβεί στη Σερβία για προετοιμασία (20-31/1), συγκροτούν οι Αποστόλης Τεληκωστόγλου, Κωνσταντίνος Χαμαλίδης, Νάσια Μητσοπούλου και Φένια Τζέλη. Προπονητές της προολυμπιακής ομάδας είναι οι Θοδωρής Ζηνέλης και Χρήστος Αλμασίδης.

To προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης, το οποίο έχει ακυρωθεί έως τώρα τρεις φορές, είναι προγραμματισμένο να γίνει στην Βουλγαρία το διήμερο 7-8 Μαίου 2021.