Επείγουσα ανακοίνωση σχετικά με τη διαδικασία έκδοσης κάρτας GAL

 

Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων της ΕΛ.Ο.Τ., γνωρίζετε ήδη ότι προκειμένου να καθίσταται εφικτή και να θεωρείται έγκυρη κάθε συμμετοχή σε Διεθνή Τουρνουά και Πρωταθλήματα που πραγματοποιούνται ανά τον κόσμο όσο και σε όλα τα εσωτερικά πρωταθλήματα που διοργανώνονται από την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό θα πρέπει να φροντίζετε για την έγκαιρη έκδοση ή ανανέωση κάρτας G.A.L./G.O.L., στα μέλη των συλλόγων σας που δραστηριοποιούνται σε όλες τις εκδηλώσεις (αθλητές – αθλήτριες, προπονητές – προπονήτριες, διαιτητές – διαιτήτριες, ιατροί, φυσιοθεραπευτές, μέλη Δ.Σ., αρχηγοί ομάδων, κ.λπ.).

Για να καθίσταται εφικτή και ευέλικτη η όλη διαδικασία έκδοσης ή ανανέωσης των εν λόγω καρτών και προκειμένου, να έχει το κάθε σωματείο – μέλος μας, τόσο την ευχέρεια, την ευελιξία του χρόνου προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών, όσο και την άμεση πρόσβαση για τυχόν διορθώσεις, αλλαγές, ενημέρωση και πλήρη εικόνα των μελών του, άμεσα και όταν το επιθυμεί, θα υπάρχουν οι παρακάτω αλλαγές στην διαδικασία απόκτησης των καρτών G.A.L./G.O.L.

ΕΦΕΞΗΣ όλα τα σωματεία – μέλη μας, με εύκολο και γρήγορο τρόπο ακολουθώντας τα αναλυτικά βήματα και βίντεο που επισυνάπτουμε παρακάτω θα προβαίνουν μόνοι τους στην διαδικασία εγγραφής στο Simply Compete για την έκδοση, ανανέωση ή αναβάθμιση των εν λόγω καρτών από Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017.

Για τον λόγο αυτό, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε, ότι κατόπιν αιτήματός μας, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντό συμπεριέλαβε και την Ελληνική γλώσσα στο πρόγραμμα εγγραφής Simply Compete.

Ευχαριστούμε δημόσια τον Πρόεδρο της W.T., Dr. Chungwon Choue ο οποίος στήριξε και έθεσε σε άμεση εφαρμογή το αίτημα της ΕΛ.Ο.Τ., όσον αφορά την προσθήκη της Ελληνικής γλώσσας αλλά και της τροποποίησης του προγράμματος Simply Compete, έτσι ώστε να έχουν άμεση και απευθείας πρόσβαση όλα τα σωματεία για την διαδικασία έκδοσης, ανανέωσης ή αναβάθμισης των καρτών G.A.L./G.O.L. των μελών τους. Μία παγκόσμια πρωτοτυπία που πρώτη η Ομοσπονδία μας, αιτήθηκε στην W.T.  και πρώτη θα εφαρμόσει.

Οι αλλαγές που θα έχουν άμεση εφαρμογή από Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 περιγράφονται παρακάτω αναλυτικά :

Όλα τα αναγνωρισμένα σωματεία της ΕΛ.Ο.Τ. θα έχουν πλέον εξουσιοδότηση και θα πρέπει να προβαίνουν στην διαδικασία εγγραφής των μελών τους (αθλητές – αθλήτριες, προπονητές – προπονήτριες, ιατροί, φυσιοθεραπευτές, μέλη Δ.Σ., αρχηγοί ομάδων, κ.λπ.) ΜΟΝΟ μέσω του λογαριασμού του εξουσιοδοτημένου διαχειριστή που οφείλουν να έχουν ορίσει, (και όχι μέσω της ΕΛ.Ο.Τ.).  Ο εξουσιοδοτημένος αυτός διαχειριστής και κατά επέκταση το σωματείο, θα έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την εγκυρότητα της εγγραφής, ανανέωσης ή αναβάθμισης των καρτών G.A.L./G.O.L. των μελών τους στο σύστημα Simply Compete.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ, ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  1. Οι Σύλλογοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά των μελών τους (όπως έπρατταν έως τώρα) και τα οποία θα παραδίνονται στον εξουσιοδοτημένο διαχειριστή του σωματείου, ο οποίος θα πρέπει να είναι κάτοχος κάρτας G.A.L/G.O.L.. Ο διαχειριστής αυτός θα κάνει την ηλεκτρονική εγγραφή στο σύστημα Simply Compete. Όσα σωματεία δεν έχουν εξουσιοδοτημένο διαχειριστή, θα πρέπει να στείλουν άμεσα στην ΕΛ.Ο.Τ., σχετική αίτηση, δείγμα της οποίας έχουμε αναρτήσει μαζί με την παρούσα ανακοίνωση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα δικαιολογητικά πρέπει να είναι έγκυρα, σωστά συμπληρωμένα και να εκπροσωπούν το σχετικό μέλος για το οποίο γίνεται η εγγραφή. O τελικός έλεγχος των δικαιολογητικών που θα αναρτά ο διαχειριστής του σωματείου στο σύστημα, θα πραγματοποιείτε από τη ΕΛ.Ο.Τ. η οποία και θα ενημερώνει το σωματείο για τυχόν σφάλματα και διορθώσεις.

  1. Η διαδικασία καταβολής των παραβόλων παραμένει ίδια (σύμφωνα με την προηγούμενη ανακοίνωση της ΕΛ.Ο.Τ. στις 29/08/2017) με μόνη αλλαγή την μείωση του ποσού αναβάθμισης από κάρτα W.T. Global Licence σε W.T. Event Pass (δηλαδή από εσωτερικού σε εξωτερικού). Το κόστος των παραβόλων (πατήστε ΕΔΩ) είναι εμφανή στο πρόγραμμα Simply Compete. Η αποστολή των παραβόλων θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο email στο elot.gal@gmail.com.
  2. Σχετικά με τους Συλλόγους που επιθυμούν να εγγράφονται στο σύστημα για πρώτη φορά, η διαδικασία εγγραφής τους παραμένει ίδια. Θα πρέπει να συμπληρώνουν το επισυναπτόμενο ΑΙΤΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (φόρμα excel) το οποίο θα πρέπει να αποστέλλεται ηλεκτρονικά στο elot.gal@gmail.com. Ακολούθως η ΕΛ.Ο.Τ. θα ενημερώνει το σωματείο για την εγγραφή του στο σύστημα και η διαδικασία θα συνεχίζεται από τον διαχειριστή του συλλόγου.

 

ΒΗΜΑΤΑ 

Βήμα 1ο

Αρχική εγγραφή συλλόγου στο σύστημα Simply Compete (βλέπε παραπάνω σημείωση -3-). Η αποστολή του αιτήματος (excel) θα γίνεται ηλεκτρονικά στο email στο elot.gal@gmail.com.

Πατήστε για να κατεβάσετε την αίτηση εγγραφής (excel)

Βήμα 2ο

Ορισμός διαχειριστή συλλόγου στο σύστημα Simply Compete, προς την ΕΛ.Ο.Τ.. Συμπληρώνετε την επισυναπτόμενη φόρμα  ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ SIMPLY COMPETE  (υπογεγραμμένη και σφραγισμένη, στην οποία θα αναφέρεται ρητά η απόφαση του Δ.Σ., σχετικά με τον ορισμό του διαχειριστή στο σύστημα Simply Compete για ο οποίος θα πρέπει να είναι ήδη κάτοχος κάρτας GAL/GOL). Η αποστολή του ορισμού διαχειριστή του συλλόγου θα γίνεται ηλεκτρονικά στο email στο elot.gal@gmail.com.

 

Βήμα 3ο

Όταν η αίτηση σχετικά με τον διαχειριστή γίνει αποδεκτή από το σύστημα (το σωματείο θα ενημερώνεται από την ΕΛ.Ο.Τ.) και έχει ο διαχειριστής αριθμό κάρτας μέλους GAL/GOL και κωδικούς, η διαδικασία σύνδεσης στο Simply Compete, συνεχίζεται ως ακολούθως :

  • Για εγγραφή νέου μέλους στο σύστημα παρακαλούμε παρακολουθήστε το ακόλουθο βίντεο κάνοντας κλικ στο πεδίο –HERE (VIDEO & ΟΔΗΓΙΕΣ)
  • Για ανανέωση μέλους συμβουλευτείτε το ακόλουθο βίντεο – HERE (VIDEO & ΟΔΗΓΙΕΣ)

 

Βήμα 4ο

Για να είναι έγκυρες οι εγγραφές αλλά και οι ανανεώσεις θα πρέπει να αναρτηθούν ορθά όλα τα δικαιολογητικά του μέλους, στο προφίλ του στο σύστημα Simply Compete και να συμφωνήσετε στο πεδίο Waivers. Πατήστε εδώ για το σχετικό βίντεο HERE (VIDEO & ΟΔΗΓΙΕΣ).

 

Βήμα 5ο

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής ή ανανέωσης κάρτας μέλους και με την προϋπόθεση ότι όλα τα έγγραφα που έχετε αναρτήσει είναι ορθά, θα πρέπει να  ακολουθήσετε την διαδικασία παραγγελίας της κάρτας προς την ΕΛ.Ο.Τ..  Για την σχετική διαδικασία συμβουλευτείτε το ακόλουθο βίντεο HERE (VIDEO & ΟΔΗΓΙΕΣ).

 

Βήμα 6ο

Ο τελικός έλεγχος της σωστής διεκπεραίωσης και ανάρτησης δικαιολογητικών από το διαχειριστή θα πραγματοποιείται από την ΕΛ.Ο.Τ.. όταν θα αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση elot.gal@gmail.com το σχετικό παράβολο από το σωματείο. Μετά τον έλεγχο της ΕΛ.Ο.Τ. και εφόσον έχουν τηρηθεί όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις (σωστή καταχώρηση εγγράφων, φωτογραφιών και waivers), θα προωθείται στην Παγκόσμια Ομοσπονδία για την τελική έγκριση (έκδοση κάρτας).

Συμπληρωματικά ενημερώνουμε τα σωματεία ότι προκειμένου να εγγραφούν σε Διεθνή Πρωταθλήματα και διοργανώσεις θα πρέπει να δημιουργήσουν την ομάδα τους στο Team Widget. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε το ακόλουθο βίντεο για τη σχετική διαδικασία- HERE (VIDEO & ΟΔΗΓΙΕΣ).

 

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Σε περίπτωση μη τήρησης του απαραίτητου χρονοδιαγράμματος και της ορθής καταχώρησης δικαιολογητικών στο σύστημα Simply Compete, η ευθύνη για την μη έκδοση κάρτας και μη συμμετοχής αθλητή – αθλήτριας σε πρωτάθλημα, θα βαραίνει αποκλειστικά το σωματείο.

Υπενθυμίζουμε εκ νέου ότι όσον αφορά τα Διεθνή Πρωταθλήματα, θα πρέπει, όλα τα δικαιολογητικά για έκδοση κάρτας GAL/GOL, να καταχωρούνται άνευ εκκρεμότητας στο σύστημα Simply Compete καθώς και να έχει αποσταλεί ηλεκτρονικά το παράβολο στην ΕΛ.Ο.Τ., τουλάχιστον 40 ημέρες πριν την δήλωση συμμετοχής στην εν λόγω διοργάνωση.

Όσον αφορά τα Εσωτερικά Πρωτάθλημα (Πανελλήνια – Κύπελλα – Διασυλλογικά) που διοργανώνονται από την ΕΛ.Ο.Τ.. θα πρέπει, όλα τα δικαιολογητικά για έκδοση κάρτας GAL/GOL, να καταχωρούνται άνευ εκκρεμότητας στο σύστημα Simply Compete καθώς και να έχει αποσταλεί ηλεκτρονικά το παράβολο στην ΕΛ.Ο.Τ., τουλάχιστον 15 ημέρες πριν την ημερομηνία λήξης συμμετοχής, της κάθε διοργάνωσης.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η Ελληνική Κάρτα Διαπίστευσης, έχει ενσωματωθεί στις κάρτες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και θα πρέπει όλοι όσοι προαναφέρθηκαν (αθλητές, προπονητές, διαιτητές, μέλη Δ.Σ. των σωματείων, κ.α.) να έχουν προβεί στην έκδοση και ΚΑΤΟΧΗ της κάρτας που επιθυμούν, πριν την έναρξη κάθε ετήσιας αγωνιστικής περιόδου ώστε να είναι εφικτή η προσκόμιση της εν λόγω κάρτας, όπου και όταν απαιτείται.