Παρουσία Φυσεντζίδη οι εκδηλώσεις για την 25η επέτειο από την ένταξη του ταεκβοντό στο Ολυμπιακό πρόγραμμα

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (WTE) και Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ΕΛΟΤ), Μιχάλη Φυσεντζίδη, εορτάστηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λοζάνης, αλλά και στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, η 25η επέτειος από την ένταξη του αθλήματος στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ολυμπιακού Ταεκβοντό (WT), Chungwon Choue, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ΙΤF), Yong Son Ri και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (IOC), Thomas Bach.

Η εκδήλωση στο Ολυμπιακό Μουσείο πραγματοποιήθηκε σε αναγνώριση της θετικής συμβολής της ταεκβοντό στο Ολυμπιακό Κίνημα, συμπεριλαμβανομένων των καινοτόμων αλλαγών και της προώθησης ανθρωπιστικών και ειρηνευτικών πρωτοβουλιών τα τελευταία 25 χρόνια. Το ταεκβοντό εμφανίστηκε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα στο Σίδνεϊ το 2000, ενώ είχε πάρει έγκριση στο 103ο Συνέδριο της ΔΟΕ στο Παρίσι.

Η επίδειξη του πραγματοποιήθηκε στα Ηνωμένα Έθνη, έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα για τη δυναμική του ταεκβοντό, το οποίο διδάσκει αξίες που ξεπερνούν τα όρια του αθλητισμού. Ο Γενικός Διευθυντής του Γραφείου του ΟΗΕ στη Γενεύη, Michael Moller, πρεσβευτές, διπλωματικά στελέχη, μέλη του διοικητικού συμβουλίου και προσωπικό από διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ, παρακολούθησαν με δέος τους 28 εκπροσώπους της WT και τους 23 της ITF, να πραγματοποιούν κοινή επίδειξη.