Ανακοίνωση ΕΛΟΤ για το περιστατικό βίας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων και κορασίδων

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στον αγώνα 423, για την 2η ημέρα του πανελλήνιου πρωταθλήματος παίδων και κορασίδων, η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό τονίζει τα εξής:

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή βίας, σωματική ή λεκτικής. Η βία δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία του αθλήματος, αφού οι προπονητές-δάσκαλοί μας, έχουν ως βασική προτεραιότητα την εκμάθηση της πειθαρχίας και του αυτοελέγχου.

Ως εκ τούτου, από την πρώτη κιόλας στιγμή, καταδικάσαμε τη συμπεριφορά του προπονητή προς την αθλήτριά του, με το τέλος του αγώνα 423. Τέτοιες συμπεριφορές δεν ταιριάζουν στο ταεκβοντό και φυσικά δεν αντιπροσωπεύουν τις πολλές εκατοντάδες προπονητών που καθημερινά πραγματοποιούν λειτούργημα δίπλα στα παιδιά μας.

Όπως αναφέρθηκε και κατά τη διάρκεια του live streaming, τόσο ο αλυτάρχης όσο και ο παρατηρητής των αγώνων έλαβαν άμεσα γνώση του περιστατικού. Η έκθεση του παρατηρητή προς την διοίκηση της ομοσπονδίας θα την ενημερώνει για τα όσα συνέβησαν, ενώ στη συνέχεια το θέμα θα διαβιβαστεί στην δικαστική επιτροπή, η οποία και θα επιληφθεί του θέματος.

Νοιώθουμε για ακόμη μία φορά την ανάγκη να καταδικάσουμε τα όσα συνέβησαν και να υπερασπιστούμε το έργο της συντριπτικής πλειοψηφίας των προπονητών που δίνουν τη ψυχή τους μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Διευκρινίζουμε ότι η ΕΛΟΤ δεν δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του προπονητή, μέχρι την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας.