Ανακοίνωση της ΕΛΟΤ με αφορμή την ολοκλήρωση των διεθνών υποχρεώσεων των εθνικών μας ομάδων για το 2022

Με αφορμή την ολοκλήρωση των διεθνών υποχρεώσεων των εθνικών μας ομάδων μέσα στο 2022, μετά και τη χθεσινή θριαμβευτική πορεία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων/κορασίδων της Μάλτας, η διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό, προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Πόσο μοναδικό είναι το συναίσθημα να ξέρεις ότι σε ένα επίτευγμα, όσο μικρό ή μεγάλο κι αν ήταν, έχεις καταφέρει, στο βαθμό πάντα που σου επέτρεπαν οι δυνατότητές σου, να έχεις συμμετοχή.

Πόσο τονωτικό είναι να νιώθεις ότι η αποστολή σου, όσο δύσκολη κι αν ήταν, έχει στεφθεί από επιτυχία, μεγαλύτερη ίσως κι από αυτή που ανέμενες και προέβλεπες.

Πόσο τυχεροί νοιώθουμε, που στο άθλημα το οποίο υπηρετούμε, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που εμπλέκονται σε αυτό, το ωθούν προς τα πάνω με πράξεις και όχι με λόγια που ξεχάστηκαν όταν βρέθηκαν σε θέση ισχύος.

Πόσο υπερήφανοι νοιώθουμε, που μια χρονιά όπως η εφετινή, έκλεισε τόσο εντυπωσιακά σε διεθνές επίπεδο, αναδεικνύοντας ή ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας ότι το ελληνικό Ολυμπιακό ταεκβοντό ήταν και παραμένει ο σημαιοφόρος των μαχητικών αθλημάτων στη χώρα μας.

Κι όλα αυτά μόνοι μας; Φυσικά και όχι. Σε αυτό το παιχνίδι, συμμετείχαν όλοι: Σύλλογοι, προπονητές, αθλητές, αθλήτριες αλλά και η ομοσπονδία. Όλοι για έναν κοινό σκοπό: να δούμε την Ελλάδα ψηλά. Και τα καταφέρατε. Τα καταφέραμε. Γιατί παρά τον ατομικό χαρακτήρα του ταεκβοντό, το άθλημα παραμένει ομαδικό. Και όταν γινόμαστε ομάδα, φτάνουμε πάντα πολύ ψηλά. Όπως χθες, στην Μάλτα και το Ευρωπαϊκό παίδων και κορασίδων, όπου η εθνική ομάδα, μαζί με τους αθλητές και τις αθλήτριες που είχαν πάρει προκρίσεις από διάφορες άλλες διοργανώσεις, κάθισαν δίπλα-δίπλα στις κερκίδες, υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον. Αυτό σημαίνει ομάδα. Όχι λόγια απλά ή μερικές αράδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απλά και μόνο για να κάνουμε κριτική. Μας αρέσει η κριτική, αλλά με αυτήν δεν πάει ένα άθλημα μπροστά. Χρειάζονται χρήματα, πάθος για δουλειά και καλό προγραμματισμό. Τα δύο τελευταία τα έχουμε. Για τα χρήματα, ούτως λόγος. Ακόμα κι έτσι όμως, εμείς δώσαμε το «παρών» σε όλες τις διοργανώσεις. Και όχι απλά για… τουριστικούς λόγους.

Ø Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών 2022, κατακτήσαμε ένα ασημένιο μετάλλιο με την Θεοπούλα Σαρβανάκη, ενώ ο Αποστόλης Τεληκωστόγλου με τους βαθμούς που πήρε από την 5η θέση, έκανε ένα ακόμη βήμα για απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ø Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων 2022, κατακτήσαμε ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια.
Ασημένιο: Αθανασία Ρεπούλια
Χάλκινο: Ραφαέλ Παππά
Χάλκινο: Άννα Μαρία Κριατσιώτη

Ø Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων/κορασίδων 2022, κατακτήσαμε ένα ασημένιο και τρία χάλκινα.
Ασημένιο: Μαγδαληνή Κλακάλα
Χάλκινο: Δέσποινα Ναλμπάντη
Χάλκινο: Νικόλαος Παπαχαραλάμπους
Χάλκινο: Μαρία Ευαγγελία Πεϊμανίδου

Ø Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 2022, κατακτήσαμε ένα χρυσό, δύο ασημένια και πέντε χάλκινα μετάλλια, καταλαμβάνοντας την 2η θέση στη γενική κατάταξη των ανδρών.
Χρυσό: Βασίλειος Θολιώτης
Ασημένιο: Ιωάννης Παπαδόπουλος
Ασημένιο: Δέσποινα Πάντου
Χάλκινο: Στυλιανή Μαρεντάκη
Χάλκινο: Φίλιππος Δημητρακόπουλος
Χάλκινο: Γεώργιος Πανταζής
Χάλκινο: Κωνσταντίνα Πολυχρόνη
Χάλκινο: Αγορίτσα Κίτσιου

Ø Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων & κορασίδων, κατακτήσαμε 11, καταλαμβάνοντας την 1η θέση στη γενική κατάταξη και την 1η θέση στους παίδες.
Χρυσό: Αριστείδης Ψαρρός
Χρυσό: Φοίβος Κίσκυρας
Ασημένιο: Θωμάς Μελετίου
Ασημένιο: Χρήστος Μπακαλέξης
Ασημένιο: Ιωάννης Αντωνιάδης
Ασημένιο: Δέσποινα Ναλμπάντη
Χάλκινο: Νεφέλη Σόφη
Χάλκινο: Φώτιος Δόμπας
Χάλκινο: Δημήτριος Μήτσος
Χάλκινο: Μάριος Λεωνίδας Παπαϊωάννου
Χάλκινο: Κωνσταντίνος Τσαγκούρνος

Ø Στους Μεσογειακούς Αγώνες 2022, κατακτήσαμε δύο χάλκινα μετάλλια με τους Αποστόλη Τεληκωστόγλου και Κωνσταντίνο Χαμαλίδη.

Επιπροσθέτως, η προΟλυμπιακή ομάδα αυξήθηκε κατά ένα άτομο μετά την επιτυχία της Σαρβανάκη στο Παγκόσμιο και πλέον αριθμεί τρεις αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες.

Και όλα αυτά μέσα σε μόλις μια χρονιά, την γλυκιά γεύση της οποίας, ουδείς μπορεί να την χαλάσει. Γιατί χαλάει την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι ίδιοι οι αθλητές. Οι ίδιοι οι σύλλογοι. Τους οποίους σεβόμαστε και υπηρετούμε από θέση ευθύνης. Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους. Και με γνώμονα την εφετινή χρονιά, πορευόμαστε για το αύριο που θεωρούμε ότι θα είναι ακόμα πιο λαμπερό. Το αξίζουμε και δουλεύουμε γι` αυτό!

Είμαστε εδώ. Παραμείναμε εδώ. Χωρίς ναι μεν αλλά. Ποτέ άλλωστε δεν μας άρεσαν οι δικαιολογίες.

Συγχαρητήρια σε όλους. Η Ελλάδα ψηλά, όπως πάντα!»