Δημητρόπουλος, Γεράρδης, Δεληδημήτρη και Σαργαντάνη αγωνίζονται στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών/γυναικών

O κάτοχος τεσσάρων μεταλλίων σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (σε παίδες, έφηβους και U21), Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος, ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης το 2023 στους έφηβους, Γεώργιος Γεράρδης, η «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2014 στις νέες γυναίκες, Αναστασία Χριστίνη Δεληδημήτρη αλλά και η Χαρίκλεια Σαργαντάνη, ρίχνονται αύριο στη «μάχη» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών και γυναικών που θα φιλοξενηθεί στην Σερβία και συγκεκριμένα στο Belgrade Fair.

Ο Δημητρόπουλος, Νο-10 στην Παγκόσμια κατάταξη του Μαΐου, συμμετέχει στην κατηγορία των -54 κιλών, όπου έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 23 αθλητές. Ο Γεράρδης θα αγωνιστεί στα -63kg (25 αθλητές), ενώ Σαργαντάνη και Δεληδημήτρη στα -49 (23 αθλήτριες) και -73 κιλά (16 αθλήτριες) αντίστοιχα. Οι αγώνες εκκινούν στις 10:00 ώρα Ελλάδας.

Να θυμίσουμε ότι αρχηγός αποστολής είναι ο Ιωσήφ Μακρυνάκης, ενώ ομοσπονδιακοί προπονητές είναι οι Κωνσταντίνος Καπάνης, Ιωάννης Μαμέκας και Ιωακείμ Πεχλιβάνης.

Το ελληνικό Ολυμπιακό ταεκβοντό έχει κατακτήσει συνολικά 46 μετάλλια στη διοργάνωση (9 χρυσά, 12 ασημένια, 25 χάλκινα), με τους Γιώργο Ιωνά και Μόρφω Δροσίδου να είναι οι… πολυμεταλλιούχοι (από 3) με πιο πρόσφατα αυτά του 2021 όταν ο Ραψομανίκης ήταν 2ος και ο Κωνσταντίνος Χαμαλίδης 3ος.

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σερβίας συμμετέχουν 366 αθλητές και αθλήτριες.