ΕΛΟΤ: Βάζουμε το Ολυμπιακό ταεκβοντό σε νέα πορεία εξωστρέφειας και ως εκ τούτου, περαιτέρω ανάπτυξης και προβολής

Το e-Kouros, ο ψηφιακός μετασχηματισμός όλου του αθλητικού οικοδομήματος της χώρας μας που παρουσιάστηκε πρόσφατα από τον αναπληρωτή υπουργό αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, επιβεβαίωσε αυτό που η διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό υποστήριζε με ζέση εδώ και αρκετά χρόνια: το Ολυμπιακό ταεκβοντό, ήταν και παραμένει το πρώτο ατομικό άθλημα στην Ελλάδα.

Η δυναμική τάση που παρουσιάζει το τέταρτο δημοφιλέστερο άθλημα στη χώρα μας και η οποία αποτυπώνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στη νέα πρωτοποριακή ηλεκτρονική πλατφόρμα, αφενός δεν χωράει καμιάς αμφισβήτησης αναδεικνύοντας παράλληλα τις ουσιαστικές προσπάθειες που καταβάλλονται όλα αυτά τα χρόνια από τις διοικήσεις της ομοσπονδία, αφετέρου υποχρεώνει την ΕΛΟΤ να δημιουργήσει συνθήκες περαιτέρω εξωστρέφειας με μια σειρά δράσεων που θα αποτυπώνουν το μεγαλείο του αθλήματος. Δράσεις εξωστρέφειας σε εμβληματικά σημεία της Ελλάδας (Καλλιμάρμαρο, Αρχαία Ολυμπία κ.ο.κ.) και σε συνεργασία με φορείς υπεύθυνους για την ανάδειξη του Ολυμπιακού πνεύματος (ΔΟΑ, ΕΟΕ, ΕΘΝΟΑ κ.ο.κ.) και όχι μόνο (πρεσβείες κ.ο.κ.).

Η διοίκηση της ΕΛΟΤ, όλα αυτά τα χρόνια, δίνει ιδιαίτερη σημασία στις συνεργατικές πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του αθλήματος και στο πλαίσιο αυτό, τους προσεχείς μήνες, θα δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα της επιτρέψουν να βάλει το Ολυμπιακό ταεκβοντό σε νέα πορεία εξωστρέφειας και ως εκ τούτου, περαιτέρω ανάπτυξης και προβολής.

Η αρχή θα γίνει τον Ιούνιο, σε τόπο που θα ανακοινωθεί σύντομα και στη δράση αυτή θα συμμετέχουν εκατοντάδες πρωταθλητές-αθλητές, διακεκριμένοι προπονητές αλλά και προσωπικότητες του αθλητισμού. Και εννοείται πως θα υπάρχει και συνέχεια, αφού κύριο μέλημα της διοίκησης της ΕΛΟΤ είναι η εξωστρέφεια με όσα καλά συνεπάγονται από αυτήν.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του συνέλεξαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείο αθλητισμού και της ΓΓΑ, η ΕΛΟΤ είναι η τέταρτη -μετά το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το βόλεϊ- ομοσπονδία σε αριθμό σωματείων (συνολικά 355, δηλαδή το 4.4%) και η τρίτη σε αθλητικά σωματεία σε μια μόνο ομοσπονδία (συνολικά 282, 5.1%).

Επίσης είναι το 6ο πιο ελκυστικό άθλημα για τις γυναίκες (2.921 αθλήτριες) μετά το βόλεϊ, το μπάσκετ, τον υγρό στίβο, την γυμναστική, τον στίβο και το ποδόσφαιρο, ενώ κατέχει την ένατη θέση στη λίστα με το αθλητικό δυναμικό ανά ομοσπονδία (6.389) μετά το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, τον υγρό στίβο, το βόλεϊ, την σκοποβολή, τον στίβο, την γυμναστική και την ιστιοπλοΐα.

Ακόμη είναι το ένατο κατά σειρά άθλημα σε αριθμό αδειοδοτημένων προπονητών σε όλη την Ελλάδα (552) μετά το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, τον υγρό στίβο, το βόλεϊ, τον στίβο, την γυμναστική, το θαλάσσιο σκι και το τένις. Στην επόμενη καταγραφή, οι προπονητές θα ξεπερνούν τους 1.080, αφού από την τωρινή λίστα έμειναν εκτός όσοι δεν είχαν ανανεώσει τις άδειές τους.