ΕΛΟΤ: «Ζητάμε συγγνώμη από τα σωματεία – Προασπίζουμε την αξία του ευ αγωνίζεσθαι στον χώρο του ελληνικού Ολυμπιακού ταεκβοντό»

Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό, σχετικά με τα όσα συνέβησαν με τους ηλεκτρονικούς θώρακες κατά τη διάρκεια του Πανελλήνιου πρωταθλήματος παίδων και κορασίδων που φιλοξενήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Χαλκίδα…

Η ανακοίνωση της ΕΛΟΤ:

«Για ένα από πολλά πράγματα που αισθανόμαστε υπερήφανοι στην Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, είναι η καθιέρωση, εδώ και χρόνια, του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής των πόντων. Όσα είχαμε ζήσει έως και το 2004, μας καθιστούσαν υπεύθυνους και υπόλογους απέναντι σε ένα άθλημα και στην διαφάνειά του. Γι` αυτό και ήμασταν από τις πρώτες ομοσπονδίες παγκοσμίως που μπήκαμε στη διαδικασία υιοθέτησης του νέου τρόπου παιχνιδιού, με τη χρήση ηλεκτρονικών θωράκων, στο πλαίσιο περαιτέρω ανάπτυξής του από άκρη σε άκρη της Ελλάδας και κυρίως διασφάλισης του τελικού αποτελέσματος ώστε να απαλειφθούν πιθανές υπόνοιες για αλλοίωση αποτελέσματος.

Ως διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό, θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τα σωματεία για όσα συνέβησαν με τους ηλεκτρονικούς θώρακες στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων και κορασίδων που φιλοξενήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Χαλκίδα.

Δυστυχώς, η εταιρεία που μας προμηθεύει με το συγκεκριμένο υλικό, είναι η αποκλειστική αντιπρόσωπος στην Ελλάδα με αποτέλεσμα, εμείς ως ομοσπονδία, να μην διαθέτουμε εναλλακτικές στη διευθέτηση ενός σοβαρού προβλήματος που τείνει να πάρει διαστάσεις.

Ήδη, προβήκαμε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ενημερωθεί η μητρική εταιρεία στο εξωτερικό για τα προβλήματα που δημιουργούνται στο άθλημα.

Το γεγονός ότι ο εξοπλισμός του συγκεκριμένου προμηθευτή είναι σε κατάσταση που δεν αρμόζει στο κύρος ενός Πανελλήνιου πρωταθλήματος, μας εξόργισε και μας υποχρεώνει να προβούμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να μην επαναληφθεί.

Γι` αυτόν τον λόγο, επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματος. Το άθλημα βρίσκεται και θα παραμείνει στην κορυφή των Ολυμπιακών αθλημάτων και προασπίζουμε την αξία του ευ αγωνίζεσθαι στον χώρο του ελληνικού Ολυμπιακού ταεκβοντό».