Θωμαίδης: «Η Τζέλη είναι ικανή για σπουδαία πράγματα»

Με τις ευχές για καλή επιτυχία και επιστροφή στην Ελλάδα με ένα μετάλλιο, σύσσωμο το ελληνικό ταεκβοντό αποχαιρετά σήμερα, στις 19:35, την Φανή Τζέλη, τη μοναδική εκπρόσωπό του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Δίπλα στην Τζέλη και ο προπονητής της Ολυμπιακής ομάδας, Θοδωρής Ζηνέλης, υπό την καθοδήγηση του οποίου, η Ελληνίδα αθλήτρια είχε φτάσει στην κατάληψη του «εισιτηρίου» στο πρόσφατο προΟλυμπιακό τουρνουά της Βουλγαρίας.

«Η Φανή Τζέλη, είναι η ήρεμη δύναμη που όπως απέδειξε και στο προΟλυμπιακό της Βουλγαρίας, είναι ικανή για σπουδαία πράγματα. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, μέσα στους αγωνιστικούς χώρους δείχνει απόλυτη προσήλωση στον στόχο, κάτι που θα κληθεί να το κάνει και στο Τόκιο. Είναι τιμή για την ΕΛΟΤ, που μια Ελληνίδα αθλήτρια συγκαταλέγεται στις κορυφαίες αθλήτριες ενός Ολυμπιακού τουρνουά, ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Ευχή όλων μας είναι να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική ημέρα και να χαρίσει στην Ελλάδα, ακόμη ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Ο ελληνικός αθλητισμός έχει ανάγκη από επιτυχίες, ειδικά από αθλητές νεαρής ηλικίας που θα αποτελέσουν πρότυπα για τις επόμενες γενιές. Της ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στην αποστολή της», δήλωσε ο γενικός γραμματέας, Νίκος Θωμαίδης, ο οποίος μαζί με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας και αρχηγό της ελληνικής αποστολής για το Τόκιο, Μιχάλη Φυσεντζίδη, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν τόσο με την αθλήτρια όσο και με τον προπονητή της Ολυμπιακής ομάδας, πριν από μερικά 24ωρα, στα γραφεία της ΕΛΟΤ.

Η Φανή Τζέλη, με καταγωγή από τα Τρίκαλα (ανήκει στον σύλλογο ΣΟΑΤ), αγωνίζεται την Κυριακή 25 Ιουλίου στην κατηγορία των -57 κιλών. Οι αγώνες για τον γύρο των «16» θα εκκινήσουν στις 04:00 και θα ολοκληρωθούν στις 07:00. Τα προημιτελικά θα γίνουν από τις 08:00 έως 09:30, ενώ τα ημιτελικά από τις 10:00 έως 10:30. Θα ακολουθήσουν τα ρεπεσάζ και οι αγώνες για τα μετάλλια, με τον τελικό να είναι προγραμματισμένος για τις 15:30.