Και δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες – 3ος στα -57kg ο Χαμαλίδης – 5η η Καλτέκη

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ο Κώστας Χαμαλίδης βρέθηκε στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών μιας μεγάλης διοργάνωσης. Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του 2021 και 5ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπακού τον περασμένο μήνα, κατέκτησε την τρίτη θέση στην Ολυμπιακή κατηγορία των -68kg των Ευρωπαϊκών Αγώνων που γίνονται στην πόλη Κρίνιτσα Ζντρόγ της Πολωνίας.

Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα έως τώρα στη διοργάνωση, μετά το χάλκινο που πήρε στην πρεμιέρα, ο Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος στα -54 κιλά. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας αγωνίστηκε και η Φαίδρα Καλτέκη, μέλος της προολυμπιακής ομάδας, η οποία με απολογισμό δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες, κατέλαβε την 5η θέση στα -57kg.
Ο Χαμαλίδης, στον γύρο των «16» νίκησε τον Αζέρο Αγκάγιεφ με 2-1, όμως έπεσε στα ρεπεσάζ μετά την ήττα με 2-0 από τον Ισπανό Πέρεθ Πόλο. Στον α` γύρο της «δεύτερης ευκαιρίας» νίκησε 2-1 τον Ελβετό Γκάλαντ, για να φτάσει τελικά στο χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας μετά τη νίκη 2-1 επί του Κροάτη Γκλάσνοβιτς.
Όσον αφορά στην Καλτέκη, παρά το γεγονός ότι κατάφερε να βγάλει εκτός διεκδίκησης μεταλλίου την Ασεμανί από το Βέλγιο, στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο, γνώρισε την ήττα από την Κροάτισα Τόμιτς.