Ξανθάκος, Παπαδόπουλος, Γεωργίου και Μαρεντάκη αγωνίζονται την 3η ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών/γυναικών

H κάτοχος δύο μεταλλίων σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (νέων γυναικών, κορασίδων), Στέλλα Μαρεντάκη, ο Ιωάννης Παπαδόπουλος «ασημένιος» στο Ευρωπαϊκό νέων ανδρών το 2022, η Μελίνα Γεωργίου, «χάλκινη» το 2021 στο Ευρωπαϊκό κορασίδων και ο Θεοφάνης Ξανθάκος, ρίχνονται αύριο (Σάββατο) στη «μάχη» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών και γυναικών που πραγματοποιείται από την Πέμπτη στο Belgrade Fair της Σερβίας.

Η Μαρεντάκη συμμετέχει στην κατηγορία των -67 κιλών, όπου έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 21 αθλήτριες. Ο Παπαδόπουλος θα αγωνιστεί στα -80kg (19 αθλητές), η Γεωργίου στα -46kg (20 αθλήτριες), ενώ ο Ξανθάκος στα -68kg (30 αθλητές). Οι αγώνες εκκινούν στις 10:00 ώρα Ελλάδας.

Να θυμίσουμε ότι αρχηγός αποστολής είναι ο Ιωσήφ Μακρυνάκης, ενώ ομοσπονδιακοί προπονητές είναι οι Κωνσταντίνος Καπάνης, Ιωάννης Μαμέκας και Ιωακείμ Πεχλιβάνης.

Το ελληνικό Ολυμπιακό ταεκβοντό έχει κατακτήσει συνολικά 47 μετάλλια στη διοργάνωση (9 χρυσά, 13 ασημένια, 25 χάλκινα), με τους Γιώργο Ιωνά και Μόρφω Δροσίδου να είναι οι… πολυμεταλλιούχοι (από 3).

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σερβίας συμμετέχουν 366 αθλητές και αθλήτριες.