Πέμπτος ο Τεληκωστόγλου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γκουανταλαχάρα

Αθλητής των μεγάλων διοργανώσεων ήταν και παραμένει ο Αποστόλης Τεληκωστόγλου. Γιατί μπορεί το μετάλλιο να μην ήρθε τελικά στον Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γκουανταλαχάρα, ωστόσο  η 5η θέση που κατέλαβε στα -80 κιλά, τον κατατάσσει μεταξύ των κορυφαίων της κατηγορίας του κι ως ένα από τα φαβορί για την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού του 2024 μέσω της Ολυμπιακής κατάταξης.

Ήδη οι 30.24 βαθμοί που κατέκτησε με την εμφάνισή του στο Μεξικό, σε συνδυασμό με την παρουσία του σε λίγες ημέρες και στον τελικό των Γκραν Πρι, αποτελούν προάγγελο σπουδαίων πραγμάτων για έναν αθλητή που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 8η θέση του κόσμου και στην 12η της Ολυμπιακής κατάταξης για τον μήνα Νοέμβριο.

Ο «ασημένιος» πρωταθλητής κόσμου το 2019 στο Μάντσεστερ και μέλος της προΟλυμπιακής ομάδας, χρειάστηκε δύο νίκες για να μπει στην πεντάδα των -80 κιλών, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 46 (!) αθλητές. Νίκησε 4-0, 6-4 τον Πορτορικανό Γκονζάλες και 3-2, 4-4 (υπεροχή βάσει κριτηρίων) τον Κολομβιανό Τρέγιος Σάλας. Στον κρίσιμο αγώνα για την είσοδό του στην τετράδα και ως εκ τούτου στα μετάλλια, προσπάθησε με θέληση απέναντι στον Ισπανό Σιντάδο Αρτέτσε, όμως γνώρισε την ήττα με 2-0 (2-4, 2-2), καταλαμβάνοντας την 5η θέση.

«Η καρδιά ράγισε, αλλά θα επιστρέψω», έγραψε λίγο αργότερα στον επίσημο λογαριασμό του στο facebook αναφερόμενος στην 5η θέση, η οποία μπορεί να μην ισοδυναμεί με μετάλλιο, δείχνει ωστόσο τη στόφα ενός αθλητή υψηλού επιπέδου που αναζητά τη διάκριση σε κάθε διοργάνωση.