Τέσσερα μέλη της προολυμπιακής ομάδας στον τελικό των Γκραν Πρι στο Μάντσεστερ (2-3/12)

H τελευταία μεγάλη διοργάνωση για το 2023 και ουσιαστικά η τελευταία ευκαιρία για απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (σ.σ. το 2024 και συγκεκριμένα 8-10 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια το προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης), θα φιλοξενηθεί το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Δεκεμβρίου στο Μάντσεστερ και δεν είναι άλλη από το World Taekwondo Grand Prix Final.

Το ελληνικό ταεκβοντό, για πρώτη φορά στην Ιστορία του θεσμού, θα έχει τετραπλή εκπροσώπηση σε τελικό Grand Prix, εκεί όπου μετέχουν οι κορυφαίοι 16 αθλητές και αθλήτριες των Ολυμπιακών κατηγοριών. Συγκεκριμένα, στο Μάντσεστερ θα ταξιδέψουν οι Αποστόλης Τεληκωστόγλου (-80kg), Διονύσης Ραψομανίκης (-58kg), Κωνσταντίνος Χαμαλίδης (-68kg) και Φαίδρα Καλτέκη (-57kg), μέλη της προολυμπιακής ομάδας που έχει συσταθεί από την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό. Μαζί τους θα ταξιδέψουν και οι προπονητές της προολυμπιακής ομάδας, Θοδωρής Ζηνέλης και Παντελής Εφραιμίδης.

Και οι τέσσερις αθλητές μας, αγωνίζονται το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, με τους τελικούς των κατηγοριών τους να μεταδίδονται απευθείας ζωντανά από το ΑΝΤ1+.

Τεληκωστόγλου και Ραψομανίκης είχαν λάβει μέρος και στον περσινό τελικό των Γκραν Πρι, ενώ η Καλτέκη θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια του Ολυμπιακού ταεκβοντό που παίρνει μέρος στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

O Τεληκωστόγλου, το μήνα Οκτώβριο βρισκόταν στην 7η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης και στην 13η της Ολυμπιακής. Η κατάταξη των υπόλοιπων αθλητών μας: Χαμαλίδης (8ος παγκόσμια, 15η Ολυμπιακή), Ραψομανίκης (9η παγκόσμια, 16η Ολυμπιακή), Καλτέκη (10η παγκόσμια, 15η Ολυμπιακή).

Να θυμίσουμε ότι η χώρα μας μέσα στο 2023, πανηγύρισε τα παρθενικά της μετάλλια σε Γκραν Πρι με πρωταγωνιστές τους Τεληκωστόγλου (2ος στο Παρίσι) και Χαμαλίδη (3ος στην Ρώμη).