«Ταλίν 2023»: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ψαρρός – Χάλκινο μετάλλιο ο Κανέλλος

Χρονιά και ευρωπαϊκό μετάλλιο για τον Αριστείδη Νικόλαο Ψαρρό. Ο Έλληνας πρωταθλητής του Ολυμπιακού ταεκβοντό, κατέκτησε σήμερα την κορυφή στα -48 κιλά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εφήβων και νεανίδων που άνοιξε αυλαία στο Ταλίν της Εσθονίας, τριπλασιάζοντας έτσι τα προσωπικά του μετάλλια στις κορυφαίες διοργανώσεις της «γηραιάς ηπείρου». Την ίδια στιγμή, ο Μάριος Κανέλλος, πήρε το παρθενικό του μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αφού ήταν τρίτος στην κατηγορία των -51 κιλών όπου συμμετείχαν συνολικά 24 αθλητές.

Την πέμπτη θέση στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, πήραν οι Δέσποινα Ναλμπάντη (-44kg), Βασιλική Παπαδοπούλου (-42kg), Μελίνα Γεωργίου (-46kg) και Δημήτριος Τριανταφυλλάκης (-45kg). Με τα δύο σημερινά μετάλλια, το ελληνικό ταεκβοντό έφτασε τα 92 στην Ιστορία της διοργάνωσης, 23 εκ των οποίων χρυσά.

 

Τρίτο ευρωπαϊκό μετάλλιο ο Ψαρρός από το 2021!
Το Ταλίν αποδεικνύεται γούρικο για τον Ψαρρό, αφού στην εσθονική πρωτεύουσα, το 2021, κατέκτησε το πρώτο του ευρωπαϊκό μετάλλιο και συγκεκριμένα το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό παίδων. Πέρυσι, στην Μάλτα, ο Έλληνας πρωταθλητής, στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης και πάλι στους παίδες, ενώ σήμερα, στο Ταλίν, έφτασε μετά από έναν εντυπωσιακό αγώνα, στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και στο ευρωπαϊκό εφήβων. Τρία μετάλλια, σε τρία χρόνια για έναν εξαιρετικό αθλητή, σταθερό αγωνιστικά που ξέρει πως να ξεπερνάει τα εμπόδια που παρουσιάζονται στο δρόμο του. Ένα από αυτά, ήταν και ο Τούρκος Γελαλντί στον σημερινό τελικό των -48 κιλών. Ο Ψαρρός, αν και έχασε την πρώτη περίοδο 14-12, τελικά όχι μόνο κατάφερε να ισοφαρίσει στην δεύτερη (7-9) αλλά να πάρει και τη νίκη κατακτώντας την τρίτη περίοδο (8-10).

Στον δρόμο για τον τελικό, ο Ψαρρός (σ.σ. νωρίτερα μέσα στη χρονιά ήταν πρώτος και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συλλόγων που έγινε στη Σόφια) νίκησε 2-0 τον Ουκρανό Ναχάιτσεφ, 2-0 τον Ισραηλινό Μανσούρ αλλά και 2-0 τον Γάλλο Γκαρσία στον ημιτελικό.

Στα -51 κιλά, ο Κανέλλος από το Άργος, προκρίθηκε στους 16 μετά τη νίκη 2-0 επί του Βόσνιου Ντιζντάρ, ενώ πέρασε στα προημιτελικά επικρατώντας 2-1 του Δανού Πέτερσεν. Στον αγώνα για την είσοδό του στα ημιτελικά νίκησε 2-0 τον Σλοβένο Μίκλαβτσιτς, για να γνωρίσει την ήττα στην τετράδα από τον Ουκρανό Μανένκοφ.

Το αυριανό (25 Αυγούστου) πρόγραμμα:
Έφηβοι: -55 (Παναγόπουλος, -59 (Γεραρδής), -63 (Γκολέμης) | Νεάνιδες -49 (Φαρδέλλα), -52 (Ντε Φάτζιο), -55 (Κλακάλα)