Τρίτωσε τα μετάλλια η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό του Ταλίν – «Χάλκινος» ο Γεράρδης στα -59kg

Τρίτωσαν τα μετάλλια για το ελληνικό Ολυμπιακό ταεκβοντό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων και νεανίδων που φιλοξενείται από την Πέμπτη στο Ταλίν της Εσθονίας. Πρωταγωνιστής του σημερινού μεταλλίου ο Γιώργος Γεράρδης, ο οποίος με απολογισμό τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες, βρέθηκε στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών στα -59 κιλά όπου συμμετείχαν συνολικά 26 αθλητές. Στο κατώφλι των μεταλλίων βρέθηκαν τόσο η Μαγδαληνή Κλακάλα όσο και η Μαγδαληνή Φαρδέλλα, περιορίστηκαν ωστόσο στην 5η θέση των -55 και -49 κιλά αντίστοιχα.

Το 93o κατά σειρά μετάλλιο για το ελληνικό ταεκβοντό στη συγκεκριμένη διοργάνωση, ήρθε από τον Γιώργο Γεράρδη, ο οποίος σε λίγους μήνες θα λάβει μέρος και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21. O Έλληνας πρωταθλητής στον γύρο των 32 νίκησε 2-0 τον Ρουμάνο Ιοσούμπ, ενώ προκρίθηκε στα προημιτελικά μετά τη νίκη με 2-1 επί του Λιθουανού Λουσεβίτσιους. Με την πρόκρισή του στην 4άδα, μετά τη νίκη επί του Μολδαβού Κόνος, εξασφάλισε το μετάλλιο, το οποίο τελικά είχε χάλκινη απόχρωση μετά την ήττα με 2-0 από τον Γερμανό Τσαλίκ.

Να θυμίσουμε ότι στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, η Ελλάδα πανηγύρισε την κατάκτηση ενός χρυσού και ενός χάλκινου μεταλλίου με τους Αριστείδη Νικόλα Ψαρρό και Μάριο Κανέλλο αντίστοιχα.

Το αυριανό πρόγραμμα:
26 Αυγούστου
Έφηβοι: -68 (Κισκήρας), -73 (Παυλόπουλος), -78kg | Νεάνιδες -59 (Ντούφα), -63 (Μαρεντάκη), -68 (Σωτηριάδου), +68 (Ντόβα)kg