Χρυσά μετάλλια για Νικολάου και Σαρβανάκη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων/κορασίδων

Ο ελληνικός εθνικός ύμνος ήχησε δύο φορές στην Ισπανία και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίδων και κορασίδων. Στο πλαίσιο της 3ης και προτελευταίας ημέρας, οι Θεοφάνης Νικολάου και Θεοπούλα Σαρβανάκη, κατέκτησαν την πρώτη θέση της κατηγορίας των -57 και -55 κιλών αντίστοιχα, ανεβάζοντας τον συνολικό -έως τώρα απολογισμό- στα τέσσερα μετάλλια.

Ο Νικολάου σημείωσε τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Επικράτησε 14-9 του Ισπανού Μαρτίνεθ, 6-4 του Ρώσου Βισότιν, 13-12 του Ρώσου Σαββίδη, ενώ ξεπέρασε το εμπόδιο και του Μιλίνκοβιτς από την Σερβία με 17-13.

Η Σαρβανάκη χρειάστηκε μία νίκη περισσότερη σε σχέση με τον Νικολάου για να βρεθεί στην κορυφή της κατηγορίας της. Νίκησε 29-17 την Μινκ από την Ολλανδία, 27-11 την Αλακμπάροβα από το Αζερμπαϊτζάν, 14-9 την Ουργκανάεβα από την Ρωσία, ενώ στον ημιτελικό και τον τελικό επικράτησε αντίστοιχα 20-10 της Ισπανίδας Φερνάντεθ και 24-11 την Ρωσίδας Αλίεβα.

Να θυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, οι Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος και Δημήτρης Φοίβος Καμαγιάννης ήταν «χάλκινοι» στα -41 και -45 κιλά αντίστοιχα.