Ψαρρός στο WT: Είμαστε το μέλλον του ελληνικού ταεκβοντό – Στο προπονητικό καμπ χτίσαμε ομαδικό πνεύμα

Τα κυριότερα σημεία από τη συνέντευξη του Αριστείδη Νικόλαου Ψαρρού στο World Taekwondo, λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων της Κορέας.

👉 Για τη νίκη επί του Κορεάτη Seo που του άνοιξε τον δρόμο για το χρυσό: «Νομίζω ότι είχα καλή εμφάνιση. Η κλήρωσή μου ήταν πραγματικά δύσκολη αφού είχα τον πρώτο αγώνα με τον πρωταθλητή Κορέας. Μετα από αυτόν τον αγώνα είχα πολύ αυτοπεποίθηση και έδωσα το 100% μου σε κάθε αγώνα».
👉 Για την υποστήριξη του είχε από την ελληνική κερκίδα: «Η υποστήριξη των συμπαικτών μου με κάνει πάντα να αγωνίζομαι καλύτερα. Μου δίνουν κίνητρο, οπότε ήταν μια επιπλέον ώθηση για μένα».
👉 Για το προπονητικό καμπ της Πάτρας. «Φέτος είχαμε προπονητικό καμπ για δύο εβδομάδες που ήταν πολύ χρήσιμο. Βοηθήσαμε ο ένας τον άλλον πολύ και χτίσαμε ομαδικό πνεύμα».
👉 Για τη νέα γενιά του ελληνικού Ολυμπιακού ταεκβοντό: «Νομίζω ότι αυτή η γενιά έχει τόσες πολλές δυνατότητες. Έχουμε μεγάλη εθνική ομάδα τα τελευταία χρόνια, οπότε πιστεύω ότι είμαστε το μέλλον της Ελλάδας!».
👉 Για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται: «Μου αρέσει να επιτίθεμαι. Ωστόσο, όταν πρέπει να αμυνθώ, πρέπει να αμυνθώ και εγώ. Κυρίως είμαι επιθετικός παίκτης».
👉 Για το τι πρέπει να βελτιώσει: «Νομίζω ότι πρέπει να δουλέψω για τις αντοχές μου, γιατί κουράστηκα πολύ στον πρώτο αγώνα. Πρέπει να βελτιώσω τις αντοχές μου και να μάθω πώς να ελέγχω καλύτερα την απόσταση μεταξύ ορισμένων παικτών, γιατί είμαι ψηλός και έχω πρόβλημα με πιο κοντούς παίκτες».
👉 Τι έμαθε από την παρουσία του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας: «Ότι πρέπει να πιστεύω στον εαυτό μου και ότι ποτέ δεν χρειάζεται να πιστεύω ότι κάποιος είναι καλύτερος από εμένα. Γιατί το πίστευα, αλλά τελικά είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής».