Υπέρλαμπρη η εκδήλωση της ΕΟΕ «Αθήνα 20 χρόνια μετά» στο Καλλιμάρμαρο

Οι Έλληνες μεταλλιούχοι στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του «Αθήνα 2004» και «Παρίσι 2024», οι εθελοντές του «Αθήνα 2004» και οι παίκτες της πρωταθλήτριας Ευρώπης εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, τιμήθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Παρουσία πλήθους κόσμου, που αψήφησε τη δυνατή βροχή, η ΕΟΕ τίμησε όσους διακρίθηκαν σε Αθήνα και Παρίσι, συμπεριλαμβανομένου της Έλλης Μυστακίδου (ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 2004), Ελένης Παπασταματοπούλου (χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του 2024) και Χριστίνας Γκέντζου (χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024). Κατά τη διάρκεια της φαντασμαγορικής εκδήλωσης τιμήθηκε και ο αείμνηστος Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο οποίος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Το βραβείο παρέλαβε η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο πρόεδρος της Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντο και Ολυμπιακός Ακόλουθος της ελληνικής ομάδας στο «Παρίσι 2024», Μιχάλης Φυσεντζίδης, ενώ τον αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας εκπροσώπησε η Ολυμπιονίκης, A/Y Μόρφω Δροσίδου.