Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι συμμετοχές στα πρωταθλήματα της ΕΛΟΤ – Ρεκόρ 560 αθλητών στην πρεμιέρα – Νικητές

Δύο πρωταθλήματα, με συμμετοχή ρεκόρ, που κράτησαν σε αγωνία τους συμμετέχοντες μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες του Σαββάτου σχετικά με την τελική έκβασή τους, φιλοξενήθηκαν στο ΣΕΦ την Παρασκευή.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων ανδρών/νέων γυναικών και το διασυλλογικό πρωτάθλημα παίδων/κορασίδων Πανελλήνιας συμμετοχής, με περισσότερους από 560 αθλητές και αθλήτριες, δημιούργησαν νέα δεδομένα στην ιστορία του πρώτου ατομικού αθλήματος στη χώρα μας, αφού η μεγάλη συμμετοχή υποχρέωσε την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντο να ολοκληρώσει τη διοργάνωση τα ξημερώματα του Σαββάτου! Μπροστά στο ενδεχόμενο οι αγώνες να διακοπούν το βράδυ της Παρασκευής και να επαναρχίσουν την επόμενη μέρα, αποφασίστηκε να συνεχιστούν ώστε οι συμμετέχοντες σύλλογοι να αποφύγουν διαδικασίες που δεν ήταν εξαρχής προγραμματισμένες (ξενοδοχεία κλπ).

Γι αυτόν τον λόγο η διοίκηση της ΕΛΟΤ «θα ήθελε να ευχαριστήσει τους διαιτητές των αγώνων, που υπερέβαλαν εαυτόν και συναίνεσαν ώστε οι αγώνες να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν παρά το προχωρημένο της ώρας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στα σωματεία που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και των δεδομένων που δημιούργησε η μεγάλη συμμετοχή. Το βέβαιο είναι ότι οι διοργανώσεις της Παρασκευής, με τον αριθμό των συμμετεχόντων να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, απέδειξαν περίτρανα, γιατί το Ολυμπιακό ταεκβοντό είναι το πρώτο ατομικό άθλημα στην Ελλάδα και το τέταρτο δημοφιλέστερο».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Αίαντας Αγίου Δημητρίου κατέκτησε την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη του Πανελλήνιου πρωταθλήματος νέων ανδρών/νέων γυναικών. Κατέκτησε δύο μετάλλια από κάθε απόχρωση (2-2-2), ενώ ακολούθησε ο ΑΣ Βύρωνας (1-1-3) και η Μακεδονική Δύναμη Κοζάνης (1-1-1). Δείτε τους νικητές εδώ

Αναφορικά με το διασυλλογικό, την πρώτη θέση μοιράστηκαν οι Επίλεκτοι Μαχητές με τον Ηρακλή Άνω Τούμπας (2-0-0), ενώ την τρίτη θέση πήραν οι Άτλαντας Προσοτσάνης, Ταεκβοντό Ρόι και Αιθέρας Θεσσαλονίκης (1-1-0). Δείτε τους νικητές εδώ