Τζέλη, Σαρβανάκη, Δημητρακόπουλος και Φλουσκούνης αγωνίζονται την 4η ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών/γυναικών

Η 7η Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Φανή Τζέλη, η «ασημένια» παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2022 στο Μεξικό, Θένια Σαρβανάκη, ο κάτοχος δύο μεταλλίων σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα U21, Φίλιππος Δημητρακόπουλος και ο Χαράλαμπος Φλουσκούνης, ρίχνονται αύριο (Κυριακή) στη «μάχη» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών και γυναικών που πραγματοποιείται από την Πέμπτη στο Belgrade Fair της Σερβίας.

Η Τζέλη, η οποία έχει στην κατοχή της και μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων (2017-Κύπρος), αγωνίζεται στην κατηγορία των -57 κιλών, όπου έχουν δηλώσει συμμετοχή 27 αθλήτριες. Η Σαρβανάκη, επίσης κάτοχος δύο μεταλλίων σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2018 κορασίδων, χρυσό και 2021 νεανίδων, ασημένιο), θα συμμετέχει στα -62 κιλά (26 αθλήτριες). Ο Δημητρακόπουλος θα λάβει μέρος στα +87 κιλά (20 αθλητές), ενώ ο Φλουσκούνης στα -74 κιλά (29 αθλητές). Οι αγώνες εκκινούν στις 10:00 ώρα Ελλάδας.

Να θυμίσουμε ότι αρχηγός αποστολής είναι ο Ιωσήφ Μακρυνάκης, ενώ ομοσπονδιακοί προπονητές είναι οι Κωνσταντίνος Καπάνης, Ιωάννης Μαμέκας και Ιωακείμ Πεχλιβάνης.

Το ελληνικό Ολυμπιακό ταεκβοντό έχει κατακτήσει συνολικά 48 μετάλλια στη διοργάνωση (9 χρυσά, 13 ασημένια, 26 χάλκινα), με τους Γιώργο Ιωνά και Μόρφω Δροσίδου να είναι οι… πολυμεταλλιούχοι (από 3).

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σερβίας συμμετέχουν 366 αθλητές και αθλήτριες.