Ανακοίνωση για αλλαγή Ολυμπιακής κατηγορίας

Σας γνωρίζουμε ότι κατόπιν ενημέρωσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό αλλάζει το χρονικό διάστημα επιλογής για την Ολυμπιακή κατηγορία βάρους των αθλητών-αθλητριών, συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο κάθε έτους που ίσχυε έως τώρα μετατίθεται για τον μήνα Μάιο κάθε έτους.

Για φέτος, κατ΄εξαίρεση, έχει τεθεί ένα χρονικό διάστημα  που μπορείτε να στείλετε τις Ολυμπιακές κατηγορίες βάρους των αθλητών-αθλητριών σας το οποίο είναι από σήμερα 4 Ιουνίου έως και τις 18 Ιουνίου 2024.
Η δήλωση της Ολυμπιακής κατηγορίας θα ισχύει μέχρι και τις 31 Μαΐου 2025.
Επισημαίνεται ότι οι αθλητές-αθλήτριες που θα έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους μέχρι το τέλος του 2024 και έχουν πάρει μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό Εφήβων-Νεανίδων που θα διεξαχθεί από 1-6/10/2024, οι βαθμοί που τους αντιστοιχούν θα υπολογιστούν στην Ολυμπιακή κατηγορία βάρους που έχουν επιλέξει.
Κατά συνέπεια, θα πρέπει όλοι οι αθλητές-αθλήτριες που περιλαμβάνονται στην βαθμολογούμενη λίστα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που αφορά Ολυμπιακές κατηγορίες (γεννηθέντες/γεννηθείσες έως και το έτος 2007), να δηλώσουν εγγράφως στην Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό μέχρι και τις 19 Ιουνίου 2024, τις Ολυμπιακές κατηγορίες που επιθυμούν να ενταχθούν  (συμπλήρωση επισυναπτόμενου πινακα excel με τον αριθμό της κάρτας GAL του αθλητή/αθλήτριας) και οι οποίες θα έχουν ισχύ μέχρι και τις 31 Μαΐου 2025.
Θα θέλαμε να σας διευκρινίσουμε ότι σε περίπτωση που δεν αποστείλετε εμπρόθεσμα την δήλωσή σας, η ΕΛ.Ο.Τ. δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για την ενδεχόμενη μη κατάταξη των αθλητών-αθλητριών σας σε Ολυμπιακές κατηγορίες, καθώς και για όποια δυσμένη σε αυτούς συνέπεια.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως συμβουλευτείτε τον επικαιροποιημένο επισυναπτόμενο Κανονισμό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό  (W.T. – Ranking Bylaw).