Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μεταφέρεται η 2η και η 3η μέρα του προκριματικού παίδων/κορασίδων και του Τεχνικού Κυπέλλου

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα είναι από αύριο το μεσημέρι, η νέα έδρα του 2ου προκριματικού πρωταθλήματος παίδων και κορασίδων, αλλά και του Τεχνικού Κυπέλλου. Η αποψινή απόφαση της διοίκησης του ΟΑΚΑ να κλείσει το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, μετά τα αποτελέσματα της μελέτης του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στη στατικότητα των δύο στεγάστρων «Καλατράβα», υποχρεώνει τη διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό, να μεταφέρει το πρόγραμμα της 2ης και 3ης ημέρας τόσο του προκριματικού πρωταθλήματος όσο και του Τεχνικού Κυπέλλου, σε νέα έδρα.

Οι αγώνες, θα εκκινήσουν λίγο μετά το μεσημέρι, ωστόσο η ώρα έναρξης θα καθοριστεί αύριο, αφού πρώτα διαμορφωθούν οι αγωνιστικοί χώροι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η διοίκηση της ΕΛΟΤ θα ήθελε να απολογηθεί σε αθλητές, προπονητές, γονείς αλλά και τους φίλους του αθλήματος για την αναστάτωση που προκαλεί η απόφαση για μεταφορά του τόπου διεξαγωγής των δύο διοργανώσεών της, ωστόσο είναι υποχρεωμένη να το πράξει, για λόγους ασφαλείας. Θα ήθελε να ευχαριστήσει τη διοίκηση του ΣΕΦ που μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας, μας έδωσε το πράσινο φως για να ολοκληρώσουμε στο αθλητικό παλάτι του Φαλήρου, τις διοργανώσεις μας.

Με νεότερη ανακοίνωση, αύριο το πρωί, θα σας ενημερώσουμε για την ώρα έναρξης των αγώνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΑΚΑ
Σε ανακοίνωσή του το ΟΑΚΑ αναφέρει πως «Στο πλαίσιο σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού, του ΟΑΚΑ και του ΤΑΪΠΕΔ για το έργο «Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών», παρελήφθη μελέτη για την εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των Στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.
»Στη μελέτη αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.Με βάση τα παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο.
»Θα ακολουθήσει τάχιστα και δεύτερη Μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής Μελέτης. Συμμεριζόμαστε την αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια, όμως είναι κατανοητό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων» αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΑΚΑ.